Waarom ook een houten vloer onderhoudsvriendelijk kan zijn

Voor veel mensen gaat er niets boven een echte houten vloer. Toch valt de keuze niet altijd voor hout, want mensen gaan ervan uit dat een houten vloer per definitie moeilijk te leggen is en veel onderhoud vergt. Wil je een houten vloer die een mooie natuurlijke uitstraling heeft, maar wel onderhoudsvriendelijk, duurzaam en makkelijk te leggen is? Overweeg dan om een vloer van lamelparket te leggen. Hieronder vertellen we je waarom je zou willen kiezen voor lamelparket en wat de mogelijkheden zijn.

De uitstraling van hout

Vertel je op een verjaardagsfeest dat je van plan bent om een houten vloer aan te schaffen? Dan is er altijd wel iemand die je er graag aan helpt herinneren dat een pvc-vloer of tegelvloer veel onderhoudsvriendelijker is, maar net zo’n mooie uitstraling heeft. We moeten wel eerlijk zijn; als je de meeste waarde hecht aan onderhoudsvriendelijkheid is hout niet de allerbeste keuze. Tegelijkertijd is de uitstraling van een pvc-vloer niet te vergelijken met die van een echte houten vloer. Maar wat als we je vertellen dat er houten vloeren verkrijgbaar zijn die wél duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn? We hebben het dan over lamelparket.

Waarom lamelparket?

De reden dat een klassieke houten vloer meer onderhoud vergt, is dat hout een natuurproduct is. Dat merk je onder meer aan het werken van hout, wat betekent dat hout krimpt of uitzet bij een wisseling van temperatuur en luchtvochtigheid. Bij lamelparket worden dit soort zaken echter geminimaliseerd omdat dit type houten vloer bestaat uit verschillende verlijmde lagen hout. Daarbij is de bovenste laag gemaakt van massief hout, waardoor je een lamelparketvloer nauwelijks kunt onderscheiden van een klassieke houten vloer.

De sortering en afwerking van de vloer

Wat betreft het uiterlijk van lamelparket zijn de mogelijkheden eindeloos. Sowieso is geen enkel stuk hout hetzelfde, maar je hebt bij de meeste vloerenzaken de keuze uit verschillende sorteringen. De sortering van het hout slaat op het aantal noesten en de kleurschakeringen. Je kunt dit zien als onvolkomenheden, maar soms kan het juist mooi zijn als een houten vloer een wat robuuster uiterlijk heeft. Daarnaast zijn er nog verschillende opties op het gebied van afwerken. Een houten vloer kan worden afgewerkt met olie of lak. Beide opties brengen andere voordelen met zich mee.

Laat je vloer leggen door een professional

Ben je op zoek naar een mooi lamelparket? Zorg er eerst voor dat je je laat adviseren door een deskundige, zodat je zeker weet dat je een vloer krijgt die past bij je wensen en behoeften. Bij Devloerenkenner.nl vind je een ruim aanbod aan houten vloeren. Hier kun je onder meer terecht voor lamelparket, maar ook houten visgraat vloeren en PVC-vloeren zijn hier voor een scherpe prijs te krijgen.

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart