Transformeer je woning met zonnepanelen

Wil je je woning verduurzamen en woon je in Nijmegen? Dan zijn zonnepanelen in gemeente Nijmegen een stap in de juiste richting. Het verminderen van je ecologische voetafdruk en het verlagen van je energierekening zijn de meest gehoorde overwegingen om te kiezen voor zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen kan daarnaast niet alleen een slimme investering in de toekomst zijn, maar het kan je woning ook transformeren op manieren die je misschien niet had verwacht. Er zijn namelijk steeds meer opties die niet alleen de duurzaamheid verbeteren, zoals zonnepanelen met een accu, maar ook de esthetiek. Ook de mogelijkheden voor het ontvangen van subsidies maakt dat zonnepanelen voor een groter publiek aantrekkelijker worden. Lees hier hoe je je woning op een mooie manier kunt verduurzamen met zonnepanelen.

Zonne-energie opslaan

De zonne-energie-industrie blijft zich nog altijd ontwikkelen, waardoor verbeterde en slimmere systemen op de markt blijven komen. Zo zijn er accu zonnepanelen beschikbaar, die de traditionele functies van zonnepanelen combineren met geavanceerde batterijsystemen. Op deze manier kun je opgewekte stroom die je op dat moment niet gebruikt opslaan en bewaren voor een later moment. De thuisbatterij, het apparaat dat de energie van de zonnepanelen opslaat en ontlaadt wanneer dat nodig is, laadt op met overtollige zonne-energie die niet direct in huis wordt gebruikt. Ook kan de thuisaccu vanuit het elektriciteitsnet opladen op de momenten van de dag waarop de elektriciteitstarieven lager zijn. Als tijdens de piekuren de tarieven hoger zijn, kun je de opgeslagen energie gebruiken. Extra slim dus, ook voor je portemonnee!

Esthetisch

Als je ondanks de voordelen van zonnepanelen nog niet helemaal overtuigd bent omdat je de aanblik van de grote zwarte platen op je dak niet ziet zitten, dan ben je niet de enige. Veel mensen vinden dat de logge, glimmende panelen afbreuk doen aan de esthetiek van hun woning. Om die reden zijn er esthetische zonnepanelen ontworpen, in de vorm van indakpanelen of zonnedakpannen. Dit type panelen kunnen door hun naadloze aansluiting tussen vlakke dakpannen volledig in het bestaande dak geïntegreerd worden, waardoor ze bijna onzichtbaar zijn. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende afwerkingen en structuren, die ofwel mooi opvallen en een strakke, moderne uitstraling aan je woning geven ofwel blenden met het dak en nagenoeg onzichtbaar worden – zoals met de veelgekozen zwart-beglaasde dakpan met matte oppervlaktestructuur.

Subsidies en financiële regelingen

Voor de aankoop en installatie van zonnepanelen, kun je gebruikmaken van de energiebespaarlening. Daarnaast kun je als energiecoöperatie (een samenwerkingsverband voor zonnepanelen op een gezamenlijk dak) in aanmerking komen voor de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). Ook zijn de geavanceerde zonnepanelen met een thuisaccu aantrekkelijker geworden, omdat je in de meeste gevallen 21% btw terugkrijgt over de kosten. Voorwaarden zijn dat je een dynamisch energiecontract hebt en dat je thuisbatterij beschikt over een slim aansturingssysteem. Zo kun je je woning op een slimme, duurzame en esthetische manier verbeteren.

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart