Spelen met verlichting: zes leuke ideeën

Licht is een ontzettende sfeerbrenger en kan jouw interieur gemakkelijk naar een hoger plan tillen. Valt er wel wat sfeer te winnen in jouw woon- of slaapkamer? Dit zijn zes leuke ideeën voor gezellige verlichting in huis.

Lichtjesslingers

In tiener- of kinderkamers kan een lichtjesslinger ontzettend leuk zijn. Het oogt heel knus om dit boven je bed aan te kunnen knippen het laatste halfuurtje voor je gaat slapen of wanneer je gezellig een filmpje kijkt of een boekje leest in bed. Overweeg ook eens koppelbare kerstverlichting voor buiten, om de donkere avonden wat meer licht te geven. Dat is niet alleen leuk rondom kerst, maar ook op een warme zomeravond.

Een dimfunctie

Ga voor een mooie grote plafondlamp met een dimfunctie. Zo kun je met één lamp verschillende sferen creëren. Ben je overdag aan het werk? Zet de lamp dan gewoon lekker fel, zodat je alles goed kunt zien. Als je in de avond knus op de bank zit kun je voor de gezelligheid het licht een beetje dimmen.

Slim met lampenkappen

De kleur van het licht is ontzettend sfeerbepalend. Gloeilampen geven over het algemeen het gezelligste licht, maar die zijn niet heel duurzaam. Kies daarom voor een lampenkap die een beetje gelig is, zo geeft een spaarlamp dezelfde kleur licht als een gloeilamp en oogt jouw woon- of slaapkamer ontzettend gezellig.

Lampen met een app

Tegenwoordig zijn een hoop lampen te koppelen aan een app, waarmee je de dimfunctie en de kleur van het licht kunt regelen. Zo kun jij vanaf je telefoon de sfeer in huis helemaal naar je hand zetten. In sommige gevallen kunnen de lampen zelfs reageren op je stem. Ideaal!

Spots

Spots aan de muur ogen ontzettend gezellig, maar kunnen ook gebruikt worden om een bepaald item in de ruimte even extra uit te lichten. Je kunt spots gewoon aan de muur hangen, of ze inbouwen, dat oogt heel sophisticated. Heb je bijvoorbeeld een mooi kunstwerk in de kamer die even uitgelicht mag worden? Plaats er een subtiele spot onder. Zo geef je de ruimte een extra lichtbron en krijgt jouw pronkstuk de aandacht die het verdient.

Kaarsen

Tot slot hoef je voor een gezellige sfeer niet alleen met elektrisch licht te werken. Een vuurtje is misschien nog altijd wel de beste sfeerbrenger. Dit kan in de vorm van een houtkachel, maar als je daar geen zin in hebt werken kaarsen net zo goed. Investeer daarom in een paar mooie grote kaarsen die je samen op een mooie schaal kan zetten en tijdens een gezellige avond aan kan steken. Doe het grote licht uit en combineer het licht van de kaarsen met dat van een mooie schemerlamp of een spot aan de muur.

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart