Slaapbank met opbergruimte kopen? Dit zijn de beste slaapbanken met opbergruimte van 2024!

Ben jij op zoek naar een slaapbank met opbergruimte? Een slaapbank met opbergruimte is het ideale product als je weinig opbergruimte hebt en de ruimte die er is zo efficiënt mogelijk wilt gebruiken. Een slaapbank met opbergruimte geeft niet alleen extra opbergruimte, maar kan ook als plek dienen voor eventuele logees. In dit artikel geven we meer informatie over bedbanken met opbergruimte en hebben we de beste slaapbanken voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld een hoekslaapbank met opbergruimte. Lees dus snel verder voor tips en inspiratie!

Dit zijn 10 de beste slaapbanken met opbergruimte van 2024

In deze onderstaande top 10 lijst van de beste slaapbank opbergruimte van 2024 zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. We attenderen je dus op het aanbod van de voordeligste webwinkel van dit moment. Je kunt de keuze voor de voor jouw beste slaapbank opbergruimte snel en eenvoudig maken door de highlights te checken van iedere optie die we onder je aandacht brengen. Verderop in dit artikel vind je een uitgebreide review van de betreffende slaapbank.   


De top 5 beste slaapbanken opbergruimte van 2024 uitgelicht 

We zullen de top 5 uit de top 10 nog eens uitlichten. Zo heb je ook direct iets meer informatie over wat voor slaapbank het eigenlijk is. Elke slaapbank heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Met deze informatie kun jij de beste slaapbank met opbergruimte, passend voor jouw situatie kiezen.

Profile 3-zits chaise longue slaapbank

Deze comfortabele slaapbank is een 3-zits slaapbank. De is uitklapbaar en is verkrijgbaar met een bonellvering of koudschuim matras. Het uitklapsysteem is gemakkelijk te bedienen en zorgt ervoor dat je een bed kunt creëren van 140 bij 200 centimeter slaapoppervlakte. Naast de twee verschillende soorten matrassen is het ook mogelijk om een topper bij te bestellen. De 3-zit slaapbank is een longue model. In de comfortabele rugkussens, gevuld met siliconen bolletjes, kun je gerust een avondje wegzakken. De vulling van de zitkussens is gemaakt van polyurethaanschuim. De licht gebogen armleuningen geven de longue slaapbank een luxe look. Daarnaast is er keuze uit metalen of houten poten om ervoor te zorgen dat de bank matcht bij de rest van je interieur. Geen zorgen over ruimtegebrek dankzij de extra opbergruimte. Het matras is omkeerbaar, de hoogte van het matras is 14 centimeter.  

Bestel de vertrouwd bij de volgende webshops:


Hoekslaapbank met eiland links

Deze slaapbank is een hoekslaapbank met eiland. De is een 3 à 4-zits slaapbank. Aan de linkerzijde zit een ruim eiland waaronder veel opbergruimte zit. Het slaapoppervlakte van de hoekbank is 205 bij 134 centimeter. Met behulp van het uittreksysteem trek je de bank gemakkelijk uit tot slaapbank. De premium slaapbank is daarnaast geschikt voor dagelijks gebruik als gewone hoekbank. Eventueel is het mogelijk om de zitkussens te voorzien van pocketvering met een HR schuim comfort laag. Deze hoekslaapbank kun je geheel naar eigen wens samenstellen. De opties zin onder andere smalle of extra brede armleuningen, brede armleuningen met opbergruimte, een eventueel topmatras en keuze uit drie verschillende soorten poten. De rugkussens kunnen worden gemaakt van fiberfill en foam of van fiberfill, foam en veren. Het zitgedeelte kan gemaakt worden van polyether foam en is dan 8 centimeter hoog. Voor een langere levensduur kies je voor zitkussens met bonellvering en koudschuim met een totale hoogte van 8,5 centimeter. Het maximale draagvermogen van de slaapbank is 150 kilogram. De afmetingen van de hoekbank zijn 282 bij 225 bij 82 centimeter. 

Bestel de vertrouwd bij de volgende webshops:


Hoekslaapbank met chaise longue rechts

Deze . De slaapbank is niet alleen comfortabel, maar ook nog eens gemaakt van premium materialen en heeft een mooi design. De hoekslaapbank met chaise longue rechts is te gebruiken als 3-zits bank. Met behulp van het uittreksysteem kun je de hoekbank uittrekken tot slaapbank met een slaapoppervlakte van 204 bij 134 centimeter. De zitkussens kunnen uitgerust worden met pocketvering met een HR schuim comfort laag. De extra opbergruimte zit onder het chaise longue gedeelte. Je kunt de slaapbank geheel naar wens aanpassen met keuze uit verschillende meubelstoffen, kleuren, smalle of brede armleuningen of zelfs brede armleuningen met extra opbergruimte. Ook de poten zijn verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van de gekozen combinatie materiaal is het zitgedeelte 8 centimeter of 8,5 centimeter hoog. Het maximale draagvermogen is 150 kilogram. De slaapbank met chaise longue rechts is 265 bij 160 bij 82 centimeter groot.

Bestel de vertrouwd bij de volgende webshops:


4-zits slaapbank Profile met chaise longue 

Net als bovengenoemde slaapbank heeft ook deze slaapbank een chaise longue. Deze 4-zits slaapbank met chaise longue is uitklapbaar. De slaapbank heeft licht gebogen armleuningen. Dankzij de comfortabele rugkussens kun je de 4-zits slaapbank ook perfect gebruiken als zitbank. De heeft een opklapbed, met een keuze uit een bonellvering matras of koudschuim matras. Het slaapoppervlakte is 160 bij 200 centimeter. De zitkussens van de bank hebben een vulling van polyurethaanschuim. De rugkussens zijn gevuld met siliconen bolletjes. De extra opbergruimte bevindt zich in de chaise longue. Naar wens kies je voor een optionele topper en houten of metalen poten. 

Bestel de vertrouwd bij de volgende webshops:


Hoekslaapbank met chaise longue links

Deze , waar ook de opbergruimte zit. De hoekslaapbank is een premium bedbank; comfortabel, functioneel en een leuk design. Je kunt de hoekslaapbank zelf naar wens samenstellen met de juiste stofsoort en de juiste stofkleur. Er zijn brede, smalle en brede armleuningen met extra opbergruimte mogelijk. Je kunt de slaapbank gemakkelijk uitklappen, het slaapoppervlakte is 204 bij 134 centimeter. Je kiest zelf het beste materiaal. De rugkussens zijn te verkrijgen in fiberfill en foam of in fiberfill, foam en veren. Het zitgedeelte wordt standaard gemaakt van comfort foam met een hoogte van 8 centimeter. Desgewenst kan het zitgedeelte ook worden gemaakt met bonellvering en koudschuim met een hoogte van 8,5 centimeter of met pocketvering en koudschuim. Ook deze combinatie is 8,5 centimeter hoog. De laatste combinatie is het meest comfortabel en geeft daarnaast ook de langste levensduur. Het maximale draagvermogen is 150 kilogram. De hoekslaapbank met chaise longue links is 265 bij 160 bij 82 centimeter groot.

Bestel de vertrouwd bij de volgende webshops:


Waarom kiezen voor een slaapbank met opbergruimte?

Een slaapbank met opbergruimte is dé oplossing als je de beschikbare ruimte optimaal wilt gebruiken. vooral in kleinere ruimtes is een slaapbank erg geschikt. Je kunt de slaapbank gedurende de dag eenvoudig gebruiken als zitbank. Wanneer er logees komen kun je de zitbank gemakkelijk omtoveren tot bed. Daarnaast zorgt de extra opbergruimte er natuurlijk voor dat je de ruimte nog optimaler kunt benutten. De extra opbergruimte kun je bijvoorbeeld gebruiken voor kussens en beddengoed. 

Waar let je op bij het aanschaffen van een slaapbank met opbergruimte?

Formaat

Controleer de totale afmetingen van de slaapbank. De afmetingen worden weergeven als zitbank. Daarnaast wordt er ook aangegeven wat de afmetingen zijn van het slaapoppervlakte. Het is natuurlijk handig om te weten of je slaapbank ook daadwerkelijk uitgeklapt nog steeds in de ruimte past. Naast de precieze afmetingen, kun je ook nog controleren voor hoeveel personen de bank geschikt is. Het gaat dan om het zitgedeelte (bijvoorbeeld 3-zits of 4-zits bank), maar ook om het slaapgedeelte (éénpersoons of tweepersoons). Vaak is het slaapoppervlakte van een tweepersoons slaapbank te vergelijken met een tweepersoons twijfelaar. 

Vorm

Slaapbanken met opbergruimte zijn er in verschillende vormen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een standaard zitbank, een hoekbank of een slaapbank met chaise longue gedeelte. Waar je wens ligt is vaak ook afhankelijk van je interieur en je stijl. Kies je voor een slaapbank met chaise longue of een hoekbank? Let dan altijd goed op aan welke kant de hoek of het chaise longue gedeelte zit. Niets zo vervelend als erachter komen dat je de hoek toch liever aan de andere kant had willen hebben!

Gebruikte materiaal

Een slaapbank met opbergruimte bestaat uit verschillende delen, die ook van verschillende soorten materiaal zijn gemaakt. In de meeste gevallen gaat het om: 

  • Het frame.
  • De zitkussens.
  • De rugkussens.
  • Poten. 
  • Het materiaal voor de afwerking. 

Bekleding

Katoen 

Deze stof is veelgebruikt. Dit komt doordat de stof duurzaam en natuurlijk is. Daarnaast is het een comfortabele stof, die je ook nog eens relatief eenvoudig kunt schoonmaken. De stof kreukt wel snel. 

Chenille 

Deze stof is eigenlijk een stof die bestaat uit meerdere materialen zoals katoen en polyester. Deze stof is comfortabel doordat de stof lekker zacht aanvoelt. 

Microvezel 

Deze mooie stof is duurzaam in gebruik; de stof kreukt niet snel en blijft lang mooi. Het is een synthetische stof. 

Vulling

Je wilt natuurlijk ook dat de bank comfortabel zit. En dus wil je graag het type vulling wat bij jou past. Er zijn verschillende opties:

Veren 

Een vulling gemaakt van veren is duurzaam, veerkrachtig en comfortabel. Het zit lekker zacht. 

Schuimrubber 

Schuimrubber is prima voor een bank of slaapbank die niet dagelijks of regelmatig gebruikt wordt. 

Synthetische vulling

Dit is een goede optie als je allergisch bent of geen dierlijke materialen wilt gebruiken. 

Naast het materiaal van de vulling en van de bekleding, zijn er nog andere materialen waar je op kunt letten. Waar is het frame van gemaakt? Een aluminium, stalen of houten frame is het sterkst en dus het duurzaamst. Het nadeel aan hout is dat het ook een stuk zwaarder is. Als je kiest voor poten die onderdeel zijn van de bank (en dus niet er onder worden vastgeschroefd) zijn de poten vaak steviger en daardoor duurzamer. 

Systeem 

Er zijn verschillende soorten systemen waarmee je de slaapbank van zitbank kunt omtoveren tot bed. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder zullen we iets meer uitleggen over een aantal van de veelgebruikte systemen.

Uitklapsysteem 

Bij een uitklapsysteem kun je een gedeelte van de bank uitklappen, waardoor het slaapoppervlakte ontstaat. Hierbinnen zijn weer verschillende systemen. Bij sommige slaapbanken kun je de bedbodem uit de onderkant van de bank trekken en de zitkussens op deze manier openklappen. Dit wordt ook wel een rolsysteem genoemd. Ook kan het zijn dat de slaapbank een uitklapsysteem met scharnieren heeft. Je kunt dan aan een hendel of lus trekken waardoor het bed onder de bank vandaan komt. Het grootste voordeel is dat dit type systemen vaak redelijk goedkoop in aanschaf zijn. Het nadeel is dat de bedbodem vaak slechts een dunne plaat is. Het is dan ook noodzakelijk dat er dan wel sprake is van een goed en stevig matras.

Slaapbank met klik-klak systeem

Bij dit systeem heeft de slaapbank een frame, waardoor je het frame kunt open klikken en zo kun openen tot bed. Het voordeel hiervan is dat dit gemakkelijk te gebruiken is. Ook is het vaak net wat steviger en comfortabeler dan een uitklapsysteem 

Stapelen maar

Het kan ook zijn dat je een slaapbank koopt waarbij je de verschillende zit- en rugkussens kunt stapelen tot matras. Het grootste nadeel hiervan is dat er dan vaak geen sprake is van een bedbodem, waardoor de kussens gemakkelijk kunnen schuiven en waardoor er minder comfort is.

Conclusie 

Een slaapbank met opbergruimte zorgt voor optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Welke slaapbank je kiest is afhankelijk van de beschikbare ruimte, je stijlwensen en je wensen over onder andere het gebruikte materiaal. Zo is de een 3-zits slaapbank en heeft deze slaapbank een uitklapsysteem. De is geschikt als 3 à 4 persoons zitbank en heeft een uittreksysteem. De is te gebruiken als 3-zits bank en heeft net als de hoekslaapbank met eiland links een uittreksysteem.

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart