bben over de beste pannenkoekenpan voor inductie. De pannen uit de lijst zijn perfect om de lekkerste pannenkoeken in te bakken. Waarschijnlijk heb je zoveel trek gekregen dat je meteen een pan gaat bestellen, zodat je morgen kunt gaan smullen.
We stellen diverse pannen aan je voor. De is de beste voor inductie platen. Daar blijft het niet bij. We kijken bijvoorbeeld ook naar pannen van Tefal en Le Creuset. En ben je dol op van die dunne Franse crêpes? Ook hier hebben we een perfecte pan voor gevonden.
Hoe komen wij tot de top 10 beste inductie pannenkoekenpannen? 🏆
Wij beoordelen de inductie pannenkoekenpannen op basis van verschillende criteria. De populariteit bij webshops zoals Bol.com is één van de belangrijkste graadmeters om een inductie pannenkoekenpan al dan niet op te nemen in onze top 10. Een andere belangrijke rol spelen het aantal ontvangen reviews en het gemiddelde cijfer van deze reviews bij het betreffende product. Ten slotte testen wij zelf ook enkele producten om zo uiteindelijk tot de juiste selectie beste inductie pannenkoekenpannen van 2024 te komen.
10 keer de beste inductie pannenkoekenpan van 2024
5 keer de beste pannenkoekenpan voor inductie
De lijst hebben we samengesteld op basis van een aantal factoren. De kwaliteit van de pan is uiteraard het belangrijkste. Daarnaast kijken we naar de gebruiksvriendelijkheid, de reviews van anderen en de prijs. Hieronder vind je het resultaat.
Ibili pannenkoek pan Ø 28 cm
De beste pannenkoekenpan inductie is van het merk Ibili. Het is een innovatieve en duurzame pan die erg gebruiksvriendelijk is. Hij is gemaakt van aluminium en heeft een sterke antiaanbaklaag. Dit is belangrijk bij dit soort pannen, omdat je niet wilt dat de helft van het beslag aan de bodem blijft kleven.
Een bijkomend voordeel is dat je minder olie of boter nodig hebt om te bakken. De smaak van de pannenkoeken komt hierdoor nog beter tot zijn recht. Zoals je ziet heeft de Ibili inductie pannenkoekenpan een diameter van 28 centimeter. Dit is een flink formaat, maar voor deze lekkernij geen overbodige luxe.
De pan is uitgerust met een hittebestendige buitenkant. Als je meerdere pannenkoeken bakt, kan de pan behoorlijk warm worden. Koken met de Ibili pannenkoekpan is dankzij de hittebestendige buitenkant volkomen veilig. Dankzij de antislip greep kan de pan makkelijk en veilig worden verplaatst.
De heeft ook een prima prijs/kwaliteitverhouding. Het is de ideale pan om thuis te gebruiken of mee te nemen als je naar de camping gaat.
Bestel de bij deze vertrouwde webshop(s):
Tefal Unlimited Pannenkoekpan – Ø 25 cm
Tefal is een van de bekendste merken. Tefal is zelfs marktleider op het gebied van pannen met een antiaanbaklaag. Het zal je dan ook niet verbazen dat je van dit merk veel goede pannenkoekenpannen kunt vinden. De Tefal Unlimited Pannenkoekpan is de beste Tefal pannenkoekenpan inductie.
De Unlimited heeft een diameter van 25 centimeter. De bodem heeft een Titanium Unlimited coating, waardoor deze veel langer meegaat dan andere koekenpannen. Het is een sterke antiaanbaklaag waar geen eten aan blijft plakken en ook geen krassen op ontstaan. En met de schoonmaak ben je zo klaar.
In de Tefal Unlimited Pannenkoekpan zit het bekende Thermo-Signal. Dit rode rondje in het midden van de bodem geeft aan of de pan de juiste temperatuur heeft bereikt om te gaan bakken. Dit is het beste voor zowel de kwaliteit van de pannenkoek als de levensduur van de pan.
Tefal heeft voor deze pannenkoekenpan een nieuw design ontworpen. Dit is extra diep, en volgens Tefal de perfecte vorm voor grote porties en praktisch kookgemak. Toch is hij een stuk platter dan de gewone pannenkoekenpan.
Bestel de Tefal Unlimited Pannenkoekpan bij deze vertrouwde webshop(s):
Pannenkoekenpan – Crêpepan
Als je in Frankrijk op vakantie bent, ontkom je er niet aan om een crêpe te eten. Waarschijnlijk blijft het bij veel meer dan één crêpe, omdat ze hartstikke lekker zijn. Met de beste crêpepan kun je de smaak van een Franse markt in huis halen. De pan is van het merk Maison & Kitchen.
In deze pan kun je de dunste pannenkoeken bakken. Dat bakken verloopt dankzij de gladde marmeren laag erg soepel. Je kunt de crêpes zelfs zonder olie of boter bakken. We adviseren je om wel een beetje vetstof te gebruiken, zeker bij pannenkoeken.
De Maison & Kitchen Pannenkoekenpan heeft een diameter van 26 centimeter. Hij mag in de vaatwasser worden schoongemaakt. Het is echter slimmer om zelf af te wassen, omdat dit veel beter is voor de levensduur van de pan.
Het is een ideale pan om te gebruiken. De lange steel blijft tijdens het bakken koel, ook als je al aan de twintigste crêpe bezig bent. En het design willen we ook nog even benoemen. Je giet het beslag over een sterrenhemel, een leuk detail.
Bestel de Maison & Kitchen Pannenkoekenpan bij deze vertrouwde webshop(s):
Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy red
Aan pannenkoekenpannen voor inductie ben je over het algemeen geen vermogen kwijt. Natuurlijk zit er verschil in de prijs. Als je op zoek bent naar de beste goedkope pannenkoekenpan voor inductie heeft Renberg die voor je gemaakt. Dankzij de felrode kleur is het een ware eyecatcher, die perfect in de moderne keuken past.
De pan is gemaakt van geperst aluminium en heeft een uitstekende warmtegeleiding. Er zit een sterke antiaanbaklaag in de pan, waardoor de frustratie vanwege een aangekoekte pannenkoek je bespaard blijft. Met een diameter van 24 centimeter is het niet de grootste pannenkoekenpan.
Aan de Renberg Pannenkoekpan zit een zogenoemde soft touch handgreep. Deze ligt niet alleen lekker in de hand, maar blijft tijdens het bakken ook koel. De pan is plat, zoals het bij een goede pannenkoekenpan hoort.
Een aardig detail van deze inductie pannenkoekenpan is dat er een ophangoog is. Daardoor kun je de pan in de keuken ophangen. De jazzy red uitstraling verdient dat ook wel. Ook word je sneller in de verleiding gebracht om pannenkoeken te gaan bakken, wat allesbehalve een straf is!
Bestel de Renberg Pannenkoekpan bij deze vertrouwde webshop(s):
Le Creuset Gietijzeren pannenkoekpan – Mat Zwart – 27 cm
De beste luxe pannenkoekenpan inductie is gemaakt van gietijzer. De kenners weten dan meteen dat het om een Le Creuster Gietijzeren pannenkoekpan gaat. Dit Franse bedrijf is specialist in gietijzer. Het voordeel van dit materiaal is dat de warmteverdeling optimaal is en de pannen hartstikke sterk zijn. Een minpunt is de hoge prijs.
De pan heeft een diameter van 27 centimeter. Le Creuset adviseert je om bij deze pan siliconen spatels te gebruiken. Hout zou ook kunnen, maar metaal is geen goede keuze. Dan kan de bodem namelijk beschadigd raken. En dat is zonde bij zo’n mooi product.
Het is toegestaan om de pannenkoekenpan schoon te maken in de vaatwasser. Het nadeel daarvan is dat het emaille wat matter kan worden. De kwaliteit van de pan blijft echter goed. Toch willen je als tip meegeven om zelf af te wassen. Daarmee kun je zo lang mogelijk van de pan genieten, waarschijnlijk de rest van je leven.
Over de antiaanbaklaag hebben we het nog niet gehad. Dat heeft een reden, die zit namelijk niet in deze pannenkoekenpan. Althans, er zit geen gefabriceerde laag in, wel een natuurlijke. Deze natuurlijke laag wordt sterker als je hem vaker gebruikt. Je kunt de pan ook vooraf inbranden. Hoe dat werkt, leggen we straks uit.
Bestel de Le Creuster Gietijzeren pannenkoekpan bij deze vertrouwde webshop(s):
Let hier op bij koken op inductie
Koken op inductie heeft diverse voordelen. Het is energiezuinig, omdat alleen de bodem van de pan wordt verwarmd. De verwarming gebeurt alleen als er contact is tussen de pan en de inductie plaat. Er gaat dus niet onnodig energie verloren.
Een voorwaarde is uiteraard wel dat de pan geschikt is voor inductie. Voor de pannen uit deze lijst is het simpel, zij passen allemaal perfect op inductie. Als je ineens bent overgestapt op inductie, is het slim om te checken of je je oude pannen kunt gebruiken. De bodem moet magnetisch zijn, anders kan er geen contact met de inductie plaat worden gemaakt.
Nog slimmer is het om een inductie pannenset te kopen, zeker als je hiervoor op een gasfornuis kookte. Inductie pannen moeten namelijk een vlakke bodem hebben. Door op gas te koken, trekt de bodem een beetje krom. Daarom is het beter om nieuwe pannen te kopen. Een inductie pannenkoekenpan zit vaak niet in een set en zul je los moeten kopen.
Wat met de gewone koekenpan?
Er zijn genoeg mensen die hun pannenkoeken in een gewone koekenpan bakken. Dat kan zeker, hoewel het minder handig is. De vorm van een pannenkoekenpan is immers speciaal ontworpen voor het bakken van pannenkoeken.
Deze pannen zijn een stuk lager aan de zijkant, zodat de pannenkoeken makkelijker kunnen worden omgedraaid. Je hoeft niet te stuntelen met de spatel die je onder de rand van de koekenpan probeert te wurmen. Het scheelt niet alleen een hoop gedoe, maar zorgt er ook voor dat de pannenkoeken niet kapot gaan.
In de gewone koekenpan lukt het dus wel om pannenkoeken te bakken, in een pannenkoekenpan gaat het alleen een stuk beter.
Waar moet een goede pannenkoekenpan aan voldoen?
Als je een pannenkoekenpan gaat kopen, heb je verschillende zaken om op te letten. Een goede antiaanbaklaag bijvoorbeeld. Er wordt weleens gekscherend gezegd dat de eerste pannenkoek altijd mislukt. Met een goede antiaanbaklaag is dat niet het geval.
De natuurlijke antiaanbaklaag
De pan van Le Creuset heeft een natuurlijke antiaanbaklaag. Dit zie je altijd bij pannen van gietijzer. De bakprestaties zijn net zo goed. Het verschil is dat de antiaanbaklaag moet worden gecreëerd. Dit doe je deels door de pan te gebruiken. Na iedere keer bakken wordt de coating sterker. Daarnaast kun je de bodem inbranden.
We adviseren je om dit altijd te doen. Hierdoor kun je de pan meteen volop gaan gebruiken. Het inbranden is heel simpel. Je volgt deze 5 stappen:
- Als eerste maak je de pan goed schoon. Voor het inbranden is dat een vereiste.
- Stap twee is de pan op het vuur zetten en hem flink heet laten worden.
- Vervolgens giet je wat plantaardige olie in de pan en verdeel je dit goed over de bodem van de pan.
- Daarna is het tijd om de olie te laten inbranden, tot het moment dat de pan gaat walmen. Hierbij verkleurt de bodem.
- Tot slot zet je het vuur uit en laat je de pan volledig afkoelen. De overtollige olie veeg je weg met keukenpapier. Daarna is de bodem ingebrand.
Vlakke onderkant
Een vlakke onderkant is om meerdere redenen belangrijk. Zo is het een vereiste voor inductie pannenkoekenpannen. Daarnaast is het nodig voor de pannenkoek zelf. Met een vlakke onderkant krijg je een mooie ronde pannenkoek, die overal even dik is. Een vlakke pan zorgt ook voor een perfecte warmtegeleiding, waardoor de pannenkoek overal even gaar is en een mooie bruine kleur krijgt.
Het gewicht
Een pannenkoekenpan mag ook niet te zwaar zijn. Je haalt hem regelmatig van het vuur en wilt geen lamme arm krijgen. Het showelement speelt ook mee. Een beetje pannenkoekenbakker gooit ze namelijk om. Dat kan alleen als de pan niet al te zwaar is. Kijk daarom altijd even naar het gewicht.
De prijs
Ook de prijs van een inductie pannenkoekenpan is belangrijk. Als je naar onze lijst kijkt, zie je dat de prijzen best uiteen kunnen lopen. De goedkoopste pan kost iets meer dan twee tientjes, terwijl de duurste boven de 100 euro uitkomt.
Het is aan jou hoeveel je aan een pan wilt uitgeven. De beste goedkope pannenkoekenpan voor inductie is een prima product, maar kwalitatief net een slagje minder dan de duurdere ‘concurrenten’. Als je wekelijks pannenkoeken bakt, kun je gerust wat meer uitgeven. Let in ieder geval goed op het materiaal, dit moet stevig zijn. Roestvrij staal, aluminium en gietijzer zijn prima.
De vaatwasser of de hand(en)
Het kan best verwarrend zijn, mag een pannenkoekenpan in de vaatwasser? Als je de productomschrijvingen leest, zie je dat het geen probleem is. Maar vervolgens roepen wij dat het beter is om met de hand af te wassen.
Dat zit zo. In de vaatwasser kunnen kleine beschadigingen ontstaan in de antiaanbaklaag. Dit zie je heus niet na één keer wassen, maar wel na 20 keer. En dat is zonde. Was daarom lekker zelf af, het is een kleine moeite.
Conclusie: dit is de beste pannenkoekenpan inductie
Overall de beste is voor ons de . Deze pan heeft het allemaal: een goede prijs, een prima antiaanbaklaag en een lange levensduur.
Als we naar de beste Tefal pannenkoekenpan voor inductie kijken, scoort de Tefal Unlimited Pannenkoekpan erg goed. Deze pan heeft een sterke titanium coating, die een lange levensduur heeft. En de Maison & Kitchen Pannenkoekenpan is de juiste keuze als je die overheerlijke Franse lekkernij ook gewoon thuis wilt eten.