Overweeg een volledig zwarte keuken voor jouw woning 

Op zoek naar een keuken met een unieke, maar moderne uitstraling? Kijk eens naar een volledige zwarte keuken bij Mandemakers Keukens. De zwarte keuken is de laatste jaren steeds meer in trek, al blijft het voor veel huishoudens niet het eerste model waarnaar zij kijken. Er zijn verschillende redenen om een zwarte keuken te overwegen. Zo voegt het lef toe aan je interieur in huis en sluit het goed aan bij zowel een moderne, als een industriële interieurstijl. Zelfs met een landelijk interieur kan een moderne zwarte keuken het overwegen waard zijn. Overigens is niet alleen de zwarte keuken in trek bij huishoudens; datzelfde geldt voor een heel licht keukenontwerp. Denk aan een keuken met voornamelijk zandkleurige tinten. Dit artikel zet de laatste trends voor je op een rijtje. 

Bepaal een geschikte indeling van de keuken

De eerste stap bij een keuken op maat bestellen, is het kiezen van de indeling voor deze ruimte. Ga je voor een L-vormige keuken? Kies je voor een U-vormige of bijvoorbeeld parallelle keukenopstelling? Een vierde optie die je zou kunnen overwegen: een keuken met een groot kookeiland in het midden. Het voordeel van zo’n kookeiland is dat je deze kunt combineren met een compacte bar. Plaats er een aantal hoge barkrukken aan en het biedt je kinderen een plek om een mooie tekening te maken of bijvoorbeeld een spelletje te spelen, terwijl jij het eten bereidt. Of denk aan je partner, die er alvast plaatsneemt om de dag met je door te spreken bij thuiskomst. Gasten die bij je komen eten nemen voortaan niet langer plaats in de woonkamer, maar komen gezellig bij je zitten als je de laatste hand aan het diner legt. Niet geheel onbelangrijk bij het bepalen van de indeling voor je nieuwe keuken, is dat het ontwerp voldoende opbergruimte moet bieden voor je servies, glazen en kopjes. 

Natuurlijke materialen gebruiken in een zwarte keuken

Een volledig zwarte keuken leent zich goed voor het gebruik van verschillende natuurlijke materialen. Zo kun je kiezen voor een aanrechtblad van graniet of composiet. Het zijn niet alleen natuurlijke, maar ook hele duurzame materialen. Ze gaan lang mee en blijven mooi! Veel onderhoud hebben dergelijke materialen niet nodig. Ook kun je in een zwarte keuken kiezen voor donkere, houten keukenkasten. Deze keukenkasten kun je in het zwart laten lakken. Het voordeel van hout is dat de kastjes langer mooi blijven en relatief makkelijk te herstellen zijn bij lichte beschadigingen. 

Tip: zorg voor een zeker contrast in het ontwerp van de keuken, door de zwarte keukenkasten te combineren met een wit, marmerlook aanrechtblad. Het geeft de keuken een speelse touch! 

Goudkleurige accenten aanbrengen in de keuken

Voeg kleur toe aan een zwarte keuken, door deze van verschillende goudkleurige accenten te voorzien. Populair is een goudkleurige kraan of goudkleurige handgrepen. Of overweeg het opnemen van een nis in het keukenontwerp, waarbij je deze aan de binnenzijde met goudkleurige verf afwerkt. De nis kun je gebruiken voor het op elegante wijze wegwerken van grote keukenapparaten. Een goed voorbeeld: de koffieautomaat of een keukenmachine. Het zijn apparaten die je liever niet op het aanrechtblad laat staan. 

Zwarte keuken sfeervol inrichten met verlichting 

Tot slot is het bij de keuze voor een volledig zwarte keuken aan te raden om deze op sfeervolle wijze af te werken met een lichtplan. Kies voor verschillende soorten verlichting: basisverlichting, functionele verlichting en bijvoorbeeld de accentverlichting. Deze accentverlichting sluit goed aan op het gebruik van een nis in het ontwerp. Je kunt de nis van een led spot voorzien. Onder meer zwart gerookte hanglampen, ook wel smoke glas genoemd, staan prachtig in een zwarte keuken. 

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart