Vier ideeën voor de verbouwing van je badkamer

Ga je eindelijk over op een koophuis of is de badkamer gewoon echt flink aan vernieuwing toe? Het verbouwen van je badkamer kan heerlijk zijn. Hoewel de meeste mensen de badkamer als louter functionele ruimte gebruiken, kan de badkamer ook een heerlijke plek van ontspanning zijn. Met een lekker bad of een luxe douche in een mooi ingerichte ruimte kun je echt even een momentje voor jezelf pakken. Dit zijn vier ideeën voor een verbouwing van jouw badkamer.

Een inloopdouche

Een inloopdouche is een prachtige uitkomst voor mensen met een ruime badkamer. Een inloopdouche is lekker luxe en ziet er ook nog eens mooi uit.  Een douchecabine ziet er namelijk snel verlopen uit. Maak een mooi muurtje dat je bekleed met bijvoorbeeld mooie natuurstenen tegels en kies voor een fijne douchekop met verschillende standen. Eventueel kun je nog wat extra massage kraantjes in de muur installeren voor een extra luxe ervaring onder de douche. Zorg dat er een ruim rooster voor afwatering geïnstalleerd wordt aan het einde van de douchebak, zodat niet na iedere douchebeurt je badkamer onder water staat. 

Een scheidingswand

Als jij van je badkamer echt een ontspannende ruimte wil maken, dan is het mooi om de wat meer functionele dingen een beetje te verstoppen. De WC is doorgaans niet heel sfeervol om naar te kijken en als je bijvoorbeeld ook je wasmachine en droger in de badkamer hebt staan, oogt het toch gezelliger om deze een beetje weg te werken. Een scheidingswand in de badkamer kan daarom echt een uitkomst zijn. Je kunt deze tot aan het plafond bouwen, maar ook gaan voor een halfhoge muur, waar je nog overheen kunt kijken. 

Mooie materialen

Een luxe en sfeervolle badkamer wordt vervaardigd met mooie materialen. Kies je materialen zorgvuldig, want niet alles kan even goed tegen water. Hout is bijvoorbeeld prachtig, maar de meeste houtsoorten zijn niet erg vochtbestendig. Tropisch hardhout is in de badkamer de beste keuze. Je kunt in de badkamer het beste kiezen voor keramiek of mooie tegels (natuursteen is altijd een sfeervolle optie). Keramiek oogt wat luxer en een beetje sprookjesachtig, terwijl tegels weer wat stijlvoller ogen.

Ramen

In de meeste huizen heeft de badkamer maar een klein raam, of zelfs helemaal geen ramen. Dat is logisch, de buurman hoeft immers niet mee te kijken hoe jij staat te douchen. Maar natuurlijk licht kan de sfeer in de badkamer wel echt een boost geven. Als jij zin hebt in een flinke verbouwing, kijk dan eens waar je in de badkamer de mogelijkheid hebt om op discrete wijze wat meer natuurlijk licht binnen te laten. Als je op de bovenste verdieping zit kan een mooi dakraam bijvoorbeeld een optie zijn. Welke verbouwing zie jij wel zitten?

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart