Minimalistisch design: less is more in de badkamer

Dat het aanpakken van de badkamer bij jou in huis op je to-do lijst staat, is eigenlijk niet zo gek. Je kunt hierdoor namelijk erg makkelijk je eigen smaak terug laten komen. En kies je ervoor om de indeling rigoureus aan te pakken door de badkamer te gaan verbouwen? Dan kan het ook zomaar zo zijn dat je de nieuwe indeling net even wat efficiënter in elkaar kunt steken. Misschien haal je meer uit de ruimte door een aantal extra vierkante meters toe te voegen. Of je maakt ruimte voor dat ene ligbad van je dromen. Hoe je het beste een strakke en moderne badkamer kunt realiseren, lees je in dit blog.

Maak gebruik van lichte kleuren voor een ruimtelijk en strak gevoel

De sleutel tot succes als het aankomt op het realiseren van een strakke en moderne badkamer? Dat is toch wel het kleurgebruik in de ruimte voor een van de diverse badkamerstijlen. Neem daar dus uitgebreid de tijd voor en denk goed na over alle mogelijke opties. Een moderne badkamer komt het beste tot zijn recht door het kleurgebruik rustig te houden. Tinten zoals beige, lichtgrijs en gebroken wit zijn daar erg geschikte keuzes voor. Heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur in?

Heb je al gekeken naar de stijl van het sanitair voor in de nieuwe badkamer?

Maar ook de stijl van het sanitair bepaalt voor een erg groot deel de moderne en eigentijdse uitstraling. Probeer daarom op zoek te gaan naar een ontwerp met strakke lijnen. Sanitair in het wit heeft een erg tijdloze uitstraling en sluit haarfijn aan op vrijwel ieder denkbaar kleurenpalet op de vloer en muur. Je kunt dus vrijwel altijd zeker zijn van een mooi en samenhangend geheel. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk als je een nieuwe badkamer gaat ontwerpen.

Probeer het gebruik van woonaccessoires in de badkamer te minimaliseren en ga voor praktische items

Heb je eenmaal de basis van de badkamer uitgezocht? En ben je daardoor helemaal tevreden met de keur van de tegels, het wastafelmeubel en het sanitair? Daarna staat het uitzoeken van de woonaccessoires op de planning. Dit is immers de ultieme kers op de taart. Probeer gebruik te maken van dezelfde soort kleuren en materialen voor een samenhangend geheel. En ga meteen op zoek naar accessoires die zowel esthetisch verantwoord en praktisch zijn. Geurkaarsen, spiegels en badmatten zijn daar goede voorbeelden van.

Dus, voor een moderne badkamer die echt tot z’n recht komt, is less echt more! Ga voor lichte kleuren zoals beige en lichtgrijs, en kies sanitair met strakke lijnen. En vergeet niet: hou de woonaccessoires minimaal en praktisch voor die perfecte finishing touch!

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart