Keukentrends 2024: wat je moet weten voor je renovatie

Staat een renovatie van je eigen keuken dit jaar op de planning? Dat steeds meer woningbezitters een renovatie kiezen in plaats van een verbouwing, is niet zo gek. Een renovatie neemt net even wat minder tijd in beslag en is de ideale keuze als je eigenlijk al reuze tevreden bent met de huidige indeling, maar het simpelweg in een nieuw jasje wilt steken. Ook kan een renovatie lager in de kosten uitvallen in vergelijking met een verbouwing. Dit omdat er vaak veel moet worden gesloopt, leidingen moeten worden verlegd of er moet een heel gedeelte aan worden gebouwd. Wat voor trends er dit jaar gaande zijn voor renovaties voor de keuken, lees je in dit blog.

Keukenkasten van neutraal hout zijn populairder dan ooit

Ga je aan de slag met online keuken inspiratie? Dan valt het je misschien al snel op dat veel neutrale kleuren goed vertegenwoordigd zijn. En dat is ook meer dan logisch, wetende dat stijlen zoals Japandi en Wabi Sabi razend populair zijn. Met de renovatie van de keuken kun je daar perfect op inspelen door bijvoorbeeld keukenkasten van neutraal hout uit te zoeken.

Je mag in 2024 zeker uitpakken met een opvallende tegeltje aan de muur

En voeg je maar al te graag wat kleur toe aan de keuken? Dit hoeft niet altijd te betekenen dat je de kasten van de keuken een kleur moet geven of het keukenblad in een gekleurd materiaal moet uitzoeken. Een tegel op de wand kan daar ook al een wereld van verschil in maken. Kies voor een leuk patroon zoals een hexagon tegel of een metro tegel of pak uit met een opvallende kleur. Denk daarbij aan blauwtinten, groentinten of ga voor een luxe uitstraling met tegels in een goudkleur. Door dezelfde kleur terug te laten komen in de woonaccessoires in de keuken, zorg je voor een perfect totaalplaatje.

Kies voor een aanrechblad van een luxe materiaal, zoals marmer

Neem je een keer een kijkje bij de verschillende showroomkeukens in een keukenwinkel? Het valt je dan al snel op dat er vaak uit wordt gepakt met een waanzinnig materiaal voor het aanrechtblad. Het keukenblad bepaalt namelijk voor een erg groot deel de sfeer van de keuken en valt vaak als eerste op als je in de keuken komt. Daarom mag je zeker investeren in luxe materialen, zoals marmer of graniet. En ga je maar al te graag voor onderhoudsvriendelijk materiaal? Kies dan voor een keukenblad van composiet, dat vandaag de dag in tal van kleuren en patronen te realiseren is.

Een strak en gestroomlijnd ontwerp met apparatuur die prachtig in is gebouwd

Maar ook de apparatuur bepaalt voor een groot deel het aanzicht van de keuken. Je bent verzekerd van een keuken in een strak en gestroomlijnd ontwerp, door de apparatuur in te laten bouwen. Apparaten zoals een stoomoven, een wijnklimaatkast en de koelkast lenen zich daar perfect voor. Laat je hier dus altijd goed over adviseren in een keukenwinkel.

Ga voor maatwerk en profiteer van een prachtig totaalplaatje

Het beste van alles? Vandaag de dag is maatwerk toegankelijker dan ooit. En voor een mooie prijs kun je al het beste maatwerk in huis halen. Let er wel op dat hoe groter de keuken is, des te hoger de prijs uit gaat vallen. Door de keuken in een keukenwinkel in te laten tekenen, krijg je meteen een erg goede indicatie van de prijs die je ongeveer kwijt bent aan de renovatie. En dat is wel zo fijn om te weten, want zo kom je tijdens de levering nooit voor gekke verrassingen te staan. Wist je trouwens dat diverse keukenzaken ook (gratis) rekentools op hun website aanbieden? Ook dat is zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart