Hoe vloerkleden helpen tegen allergieën

Dat vloerkleden veel kunnen betekenen voor de inrichting van je huis, wist je waarschijnlijk allang. Maar wist je ook dat een vloerkleed kan helpen wanneer je allergieën, zoals pollenallergie of huisstofmijt allergie hebt? Er wordt vaak gedacht dat je juist alle vloerkleden weg moet halen wanneer je allergie hebt, maar dit blijkt helemaal niet waar te zijn. Je leest hier hoe dat nu precies zit.

Trekken vloerkleden dan geen stof aan?

Er wordt veel gedacht dat vloerkleden veel stof aantrekken, en dat klopt. Je zou dan juist denken dat de allergieën erger worden, maar dat klopt niet. Normaal gesproken dwarrelen pollen, huisstofmijt en stof door de kamer heen, waardoor je het al gauw zal inademen, met allergische reacties tot gevolg. Een vloerkleed trekt dus al die losse deeltjes aan, waardoor alles wat normaal gesproken ronddwarrelt, nu in het kleed zit. Door een keer goed te stofzuigen heb je dan ook al die deeltjes weggehaald. Dit effect werkt het beste wanneer je het kleed in de buurt van deuren en ramen legt, zodat pollen van buiten direct naar het kleed aangetrokken worden. Daarom is het juist een aanrader om een mooi kleed van Volero te kopen: een mooie toevoeging voor je inrichting én minder last van allergieën. Ook kleden van jute werken tegen allergieën, maar dan op een andere manier. Ze neutraliseren de allergenen en zijn bestand tegen schimmels, die in veel gevallen ook allergieën veroorzaken.

Andere voordelen van vloerkleden tegen allergie

Vloerkleden hebben een ander voordeel, wat ook meehelpt tegen allergie-klachten. Wanneer je (veel) last hebt van een allergie, is het belangrijk om dagelijks schoon te maken. Veel mensen maken hun vloer dan ook dagelijks met een natte doek of dweil schoon, zodat ze minder last hebben van het stof dat zich verzamelt. Bij een vloerkleed hoef je dit maar een keer per week te doen en dat scheelt een hoop tijd. Wanneer je het kleed op de vloer legt, zal de vloer eromheen ook grotendeels stofvrij blijven, omdat het stof aangetrokken wordt tot het kleed.

Andere tips voor een allergievrij huis

Naast het neerleggen van een kleed en deze goed schoonhouden, zijn er andere tips om zo min mogelijk last te hebben van allergieën. Zo is het aan te raden om een stofzuiger te kopen waar een HEPA-filter in zit. Deze filters vangen zelfs de kleinste deeltjes op, waardoor je minder last hebt van stof en andere allergenen. Ook het zuiveren van de lucht werkt goed, dus de investering in airconditioning kan al veel doen. Het filter hiervan moet je wel elke drie maanden vervangen, om ophoping van stof te voorkomen. Dus, wil jij je vloerkleed gebruiken om te helpen tegen mogelijke allergieën? Je weet nu in ieder geval wat je te doen staat!

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart