Hoe creëer je een onderhoudsarme badkamer?

Is jouw badkamer wel toe aan een renovatie? Dan is dit je kans om jouw badkamer om te toveren tot een onderhoudsarme badkamer. Het is natuurlijk een droom van velen: je hoeft veel minder schoon te maken en kunt optimaal genieten van jouw schone, nieuwe badkamer. Je kunt een aantal simpele keuzes maken die ervoor zorgen dat jouw badkamer weinig onderhoud nodig heeft. Benieuwd naar hoe je dit het beste kunt aanpakken en welke keuzes je moet maken? Lees dan even verder.

Kies voor onderhoudsarme materialen

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar toch wordt het vaak een beetje vergeten wanneer het aankomt op de materiaalkeuze: kiezen voor onderhoudsarme materialen. Veel mensen denken dat je alleen een onderhoudsarme badkamer kunt hebben wanneer je kiest voor saaie, oubollige tegeltjes, maar dit is helemaal niet zo. De beste optie voor weinig onderhoud zijn grote tegels met weinig voegen, zodat schimmels en vochtproblemen weinig kans krijgen. Materialen als keramiek, composiet en kwarts zijn goed bestand tegen vlekken en krassen. Ook marmeren douche wandpanelen zijn enorm geschikt om een onderhoudsarme badkamer te creëren.

Geen last van schimmels en vocht

Schimmel- en vochtproblemen zijn de meest voorkomende problemen in badkamers. Dit moet dan ook met regelmaat schoongemaakt worden, maar helaas komen ze toch elke keer weer terug. Je kunt de groei van schimmels tot op zekere hoogte voorkomen door te kiezen voor waterdichte verf op de muren. Ook speciale waterafstotende coatings kunnen helpen tegen vocht- en schimmelproblemen. Dit zorgt er namelijk voor dat vocht niet de muren en verf in kan trekken, waardoor je veel minder last zult hebben van schimmels. Ook is het belangrijk om goed aan de ventilatie te denken. Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de vochtige lucht na het douchen snel afgevoerd wordt, waardoor schimmels geen kans krijgen: zo hoef je dus niet maandelijks schimmelplekken schoon te maken. Dat scheelt een hoop werk en verlaagt ook het risico op gezondheidsproblemen.

Kies voor een spoelrandloos toilet

De laatste tip is om te kiezen voor een toilet zonder spoelrand. Dit houdt in dat er geen rand op de wc zit, waar vuil in en achter kan gaan zitten. In plaats daarvan zit er een spoelverdeler in, waardoor het water direct wegspoelt. Door te kiezen voor een toilet dat daarbij ook zwevend is, kun je ook onder het toilet erg makkelijk schoonmaken. Daarbij is een zwevend toilet ook nog eens een stuk hygiënischer.

Zo heb je minder schoonmaakwerk

Door deze drie tips te volgen heb je dus een onderhoudsarme badkamer. Natuurlijk moet je een badkamer redelijk vaak schoonmaken, maar dankzij deze tips kun je dat veel sneller doen: de materialen zijn makkelijk schoon te maken en er zal minder schimmelvorming zijn. Omdat schimmels best een gezondheidsrisico zijn, is het ook nog eens een stuk veiliger om te kiezen voor deze materialen.

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart