Haal het voorjaar in huis met een grote schoonmaak!

Het voelt misschien nog ver weg, maar voor je het weet staat de lente weer voor de deur. Bij de eerste zonnestralen begint het vaak al te kriebelen om het huis weer helemaal netjes, opgeruimd en fris te krijgen. Het is tijd voor de grote schoonmaak! Wat mag je hierbij niet vergeten?

Alles grondig uitzoeken en opruimen

Het huis schoonmaken en opruimen doen we natuurlijk het hele jaar door. Toch wordt het vaak niet zo grondig gedaan. Daar is het nu het ideale moment voor! Tijd om alles van zijn plek te halen en aan te pakken. Hierbij gaan we ook alles uitzoeken, opruimen en organiseren.  Het makkelijkste hierbij is om te werken met 3 opbergboxen. Hiervan is er 1 om te doneren, 1 voor spullen die weg mogen en 1 voor spullen die naar een andere kamer moeten. Ga al je spullen langs en doe ze in 1 van de dozen of zet ze netjes terug in de kast of op zijn plek. Ook hierbij kun je het weer netjes organiseren in verschillende opbergboxen die je voorziet van een praktisch label. Zo kun je alles weer makkelijk terugvinden.

Tijd om schoon te maken!

Als alles netjes uitgezocht is, moet er natuurlijk ook schoongemaakt worden. Het schoonmaken doe je natuurlijk voordat je alles weer terug op zijn plek zet. Je kunt hierbij het beste schoonmaken in de juiste volgorde. Dit betekent als eerste dat je van boven naar beneden werkt. Begin op zolder en eindig op de begane grond. Het voordeel hiervan is dat de zolder dan al geheel opgeruimd is en er ruimte ontstaat. Wanneer je beneden iets vindt wat opgeborgen moet worden in de zolder, kun je dit een stuk makkelijker en netter doen, zonder dat je weer alles overhoop hoeft te halen om ruimte te maken. Ook in het schoonmaken zelf zit een volgorde die je het beste kunt aanhouden. Hierbij kun je het beste beginnen met stoffen van boven naar beneden in de kamer. Daarna kun je alles met een licht vochtige doek afnemen en als laatste doe je pas stofzuigen en dweilen. 

Niets vergeten mee te nemen!

Als je normaal schoonmaakt, zul je altijd de standaard dingen schoonmaken en opruimen. Hierbij worden veel dingen snel vergeten. Zo is het met een grote schoonmaak wel zo lekker als je ook alle plinten, voegen, tegels en deuren meeneemt. Daarnaast is dit ook het perfecte moment om alle tapijten buiten uit te hangen en schoon te maken. Als alles weer schoon en opgeruimd is, hoef je alleen nog de ramen open te zetten voor frisse lucht, een mooi vrolijk boeket in de vaas op tafel en je grote schoonmaak is compleet.

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart