Geniet van minimalisme: praktische tips voor je keuken

Minimalisme: inmiddels kunnen we het geen trend meer noemen, want deze trend zal voorlopig nog wel even blijven. Het is natuurlijk ook gewoon een geweldige stijl. Je focust je alleen op de essentials waardoor je rust en eenvoud creëert. Niet alleen leuk voor je interieur, maar ook een mooie levensstijl. Voor nu kijken we naar wat minimalisme kan betekenen voor jouw nieuwe keuken, want een minimalistische keuken is een investering waar jij absoluut geen spijt van gaat krijgen. 

Geen overvloed aan spullen

Een van de belangrijkste ‘regels’ van het minimalisme is dat minder juist meer is. En dit kan super veel waarde toevoegen aan je keuken. Iedereen wordt blij van een opgeruimde keuken zonder rommel en rotzooi, maar dat is natuurlijk veel makkelijker te onderhouden als je geen keuken vol met spullen hebt. Daarom is minimalisme perfect voor mensen die van opgeruimd houden. Als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken, kijk dan naar de dingen die je echt gebruikt en waar je echt niet zonder kunt. Neem deze kans ook zeker om al je keukenkastjes eens goed uit te pluizen en te kijken wat misschien overbodig is. Zo kun je dadelijk echt met een schone lei beginnen. 

The clean look

Je herkent minimalistische keukens aan de strakke en schone uitstraling. Vaak wordt hier gekozen voor lichtere kleuren, wat zorgt voor een adembenemend resultaat. Is er iets mooier dan een strakke witte keuken? Wij denken van niet! Maar je hoeft niet per se voor wit te kiezen. Ook donkere keukens zijn heel mooi in een minimalistische stijl. Aardetinten zijn ook heel erg populair bij de mensen die fan zijn van een minimalistische look. Je kunt het helemaal zelf bepalen, als jij het uiteindelijk maar mooi vindt! 

Slim opbergen

Minimalisme gaat hand in hand met opruimen, organisatie en netheid. Maar een keuken is natuurlijk een plek om te leven, dus het zal hier beslist niet altijd helemaal steriel zijn en je hebt bepaalde dingen ook gewoon echt nodig. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over opbergruimte en opslag. Zorg dat je je keukenkastjes goed uitkiest zodat je genoeg ruimte hebt voor al je spullen en benut de ruimte die je hebt zo optimaal mogelijk. Denk na over slimme opbergoplossingen zoals planken, rekken en haken zodat al je keukengerei een plek heeft. Dan is het een heel stuk makkelijker om je keuken opgeruimd te houden, zodat je elke dag kunt genieten van die minimalistische look. 

Hou de decoratie simpel en rustig 

Een minimalistische keuken hangt niet vol met decoratie, maar dat betekent absoluut niet dat je keuken saai is of er helemaal geen ruimte is voor decoratie. Laat de overmatige decoratie achterwege en kies voor een aantal simpele, stijlvolle en chique elementen. Door je decoratie zorgvuldig te kiezen creëer je een luxueuze look en maak je er echt een minimalistische keuken van. Het is natuurlijk pas echt af als je servies en je keukengerei ook is afgestemd op je nieuwe keuken. Lichte kleuren voor het servies, gecombineerd met licht hout en glas, staat prachtig bij een minimalistische keuken. Dat wordt echt een plaatje! 

Minimalisme is een levensstijl en ook gewoon een prachtige stijl voor keukens en interieurs. Kwaliteit boven kwantiteit is de perfecte beschrijving van een minimalistische keuken. Kies voor materialen, producten en decoratie die jouw keuken naar een nieuw niveau tillen. Neem je tijd om je perfecte keuken samen te stellen, want minimalisme laat zich zeker niet haasten. Een minimalistische keuken is de perfecte keuze voor mensen die houden van rust, functionaliteit en eenvoud. Ben jij die persoon? Dan staat een minimalistische keuken jou op het lijf geschreven.  

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart