De woontrends van 2024 om op te letten

Het nieuwe jaar is al even aan de gang en vandaar dat het ook weer tijd is om een nieuwe lijst te maken met trends voor de mensen die dit jaar willen verhuizen of denken aan het vernieuwen van hun interieur. Het is een goede periode om hiermee aan de slag te gaan, zodat je je woning kunt voorbereiden op de lente en de zomer. Op zoek naar inspiratie? Lees dan verder voor de laatste woontrends!

Vintage

Elk jaar zien we het weer, en 2024 is geen uitzondering: kringloopvondsten zijn helemaal hot. Het combineren van nieuwe en oude meubels is ook dit jaar weer helemaal in. Mensen letten ook steeds meer op hoe spullen gemaakt zijn en waarvan. Duurzaamheid is nu echt een manier van leven geworden. In 2024 is het slim om bewust te kiezen voor milieuvriendelijke spullen voor je huis. Ga voor meubels van gerecyclede of duurzaam geproduceerde materialen, zoals bamboe, jute, rotan, hennep en gerecycled plastic.

Soft outdoor

Het is misschien een term die je nog niet al te vaak hebt gehoord, maar zeker een trend van dit jaar. Kort samengevat draait de soft outdoor-trend om het creëren van een binnenruimte die perfect overgaat in de buitenomgeving. Het doel hiervan is eigenlijk om de omgeving en sfeer van buiten naar binnen te krijgen. Je kunt dit voor elkaar krijgen door bijvoorbeeld dezelfde soort tegels en tuinmeubels zowel binnen als buiten te gebruiken. Of haal buiten naar binnen met veel groene planten en zelfs kleine boompjes in je woonkamer. Je kunt ook een mooi buitenkleed van Roobol gebruiken om het woonkamer gevoel van binnen door te trekken naar buiten. Gebruik ook natuurlijke materialen zoals hout en steen om alles een natuurlijk tintje te geven. Als je dezelfde materialen en kleurtjes zowel binnen als buiten gebruikt, lijkt het net één grote, gezellige ruimte. Grote deuren of schuiframen zijn perfect om het binnen en buiten bijna in elkaar te laten overlopen, zeker in de zomer. En je kunt zelfs sommige tuinmeubels binnen zetten voor een stoere look. Zo maak je van je huis en tuin één gezellig geheel, zelfs als je niet zo’n grote tuin hebt.

Organische vormen

Deze trend is niet nieuw, maar in 2024 zien we nog meer organische vormen in ons interieur. Denk aan stoelen en die grote, gezellige banken die eruitzien alsof ze bijna vanzelf zo gegroeid zijn. En het blijft niet alleen bij de zithoek. In de eetkamer vind je ook tafels en stoelen met die natuurlijke, vloeiende lijnen, en zelfs de lampen doen mee. Kijk eens rond naar de mogelijkheden en kies wat bij jou past. Welke van deze trends ga jij in je huis halen?

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart