De slaapkamer een nieuwe look geven met kleine accenten

Heb je het gevoel dat jouw slaapkamer niet meer aansluit op wat jij fijn vindt? Dan is het tijd om deze ruimte eens goed aan te pakken. Je hoeft hier niet eens een groot bedrag voor te reserveren, want met enkele kleine verschuivingen in de accenten zorg je ervoor dat jouw slaapkamer er al als nieuw uitziet. Gebruik onze tips om snel een nieuwe look voor je slaapkamer te creëren.

Nieuw beddengoed kopen

Misschien wel de gemakkelijkste manier om te zorgen dat jouw slaapkamer er fris en nieuw uitziet, is door nieuw beddengoed te kopen. Koop eens iets in een ander kleurtje of met een ander motief. Bedenk je dat jouw dekbed een behoorlijk groot element in de slaapkamer is. Daar kan je dus ook flink wat mee doen. Kies een mooi model uit tussen de HEMA dekbedovertrekken en je zal direct al het gevoel hebben dat jouw slaapkamer er heel anders uitziet. Dat betekent dus dat de basis is gelegd en dat je vanaf daar verder kunt werken.

Een ander kleurtje

Een andere gemakkelijke manier om te zorgen dat je slaapkamer er weer mooi en fris uit gaat zien, is door te kiezen voor een fris kleurtje op de muren. Het is geen geheim dat de trends op het gebied van kleuren elkaar snel opvolgen. Wat enkele jaren geleden leuk was, daar ben je nu wel op uitgekeken. Terwijl je misschien in woonmagazines of -blogs allerlei leuke nieuwe dingen hebt gezien. De muren verven is gelukkig ook iets wat je zelf kan doen. Het is wel slim om de kleur op de muur en de kleuren van de dekbedovertrekken op elkaar te laten aansluiten. Dit ziet er nog mooier uit.

Kies een andere lamp

Een nieuwe lamp kopen hoeft ook geen grote investering te zijn. De manier waarop je de ruimte verlicht heeft echter wel een hele grote invloed op hoe het eruit komt te zien. Daar liggen dus ook allerlei mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld voor ledverlichting kiezen. Daarmee kan je de tint van het licht goed beïnvloeden. Ook kan je voor hele andere lampen kiezen. Met spotjes kan je bepaalde elementen wat meer aandacht geven. Daardoor gaat de slaapkamer er dus ook direct al heel anders uitzien. Je hoeft maar heel weinig te investeren om er een flink effect mee te bereiken. Bovendien is het aanbod in lampen eindeloos groot.

Een nieuw element

Tot slot zou je ervoor kunnen kiezen om een element aan je slaapkamer te kunnen toevoegen. Maak bijvoorbeeld een leuk hoekje met een stoel waar je in kan lezen. Wanneer je dit al hebt, dan kan je bekijken of je voor iets nieuws kiest, of dat je het aanpakt en een ander kleurtje geeft. Zo kan je het ook mooi laten aansluiten op de nieuwe kleuren op de muur en eventueel op je nieuwe dekbedovertrekken. Door enkele kleine investeringen te doen, kan je jouw slaapkamer dus heel gemakkelijk volledig anders eruit laten zien. Dit is in elke slaapkamer goed te realiseren.

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart