De populairste soorten raambekleding op een rij

Op het gebied van raambekleding is er genoeg te vinden. Van gordijnen tot shutters en alles daartussenin. Dit enorme aanbied biedt ongelooflijk veel voordelen. Er is immers voor ieder wel wat wils te vinden. Tegelijkertijd kan hierdoor de zoektocht naar nieuwe raambekleding wel een stuk lastiger worden. Want waar kies je voor? Wat is voor jou de beste keuze? Om je een beetje op weg te helpen en je meer inzicht te geven in het brede aanbod, hebben we in dit artikel de populairste soorten raambekleding op een rij gezet. 

Shutters 

Shutters zijn een aparte vorm van raambekleding. Ze bieden de mogelijkheid om geheel naar wens te spelen met het zonlicht. Jij bepaalt zelf hoeveel zonlicht je binnen laat. Dankzij de verstelbare lamellen ben je in staat om op elk moment van de dag de juiste hoeveelheid licht binnen te halen. Shutters van Shutterkoning zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kunnen ze geheel naar wens en woonstijl worden aangepast. Hierdoor passen ze bij vrijwel iedere woning en interieur. 

Traditionele gordijnen 

De traditionele gordijnen mogen natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Deze kennen we allemaal wel. Het mooie van gordijnen is dat ze in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Je kunt voor diverse kleuren en stoffen kiezen. Zo pas je het gordijn geheel naar wens, smaak en de ruimte aan. Op de benedenverdieping worden meestal transparante gordijnen gebruikt. Deze laten veel licht door, maar dempen wel geluiden van buitenaf en zorgen er tegelijkertijd voor dat er meer privacy in huis is. In de slaapkamer kies je eenvoudig voor donkere kleuren en verduisterende stoffen.

Rolgordijnen 

Rolgordijnen zijn ook heel bekend. Ze zijn in verschillende prijscategorieën verkrijgbaar en ook uitermate geschikt bij een klein budget. Je kunt ze eenvoudig bedienen met een ketting of koord en ze nemen weinig ruimte in beslag. Hierdoor worden ze ook veelal gekozen in kleinere ruimtes.

Plissé gordijnen

Het grootste voordeel van plissé gordijnen, ook wel duettes genoemd, is dat ze in vrijwel ieder interieur passen. Ze geven het interieur direct meer sfeer en bovenal een luxe uitstraling. Daarnaast beschikken ze over een zeer lange levensduur en beschikken ze over een hoge isolatiewaarde. De uitstraling van het plissé gordijn is veel speelser dan die van traditionele gordijnen en daarom wordt hier vaak de voorkeur aan gegeven in modernere woningen. 

Jaloezieën 

Ook jaloezieën worden steeds vaker gebruikt als raambekleding. Net als bij shutters zijn de lamellen verstelbaar, waardoor men geheel zelf in staat is om het lichtval te bepalen. Jaloezieën zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, waardoor deze in vrijwel iedere type woning passen. 

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart