De perfecte zithoek voor filmliefhebbers

Ben jij een echte filmliefhebber? Dan wil jij waarschijnlijk de ultieme kijkervaring hebben als je thuis tv kijkt. Dat begint natuurlijk allemaal bij een goede televisie kopen, maar ook de inrichting van de zithoek kan een hoop doen!

De juiste afstand en hoogte

Je hebt pas profijt van de beste tv 2024, wanneer deze op een voor jou goede afstand en hoogte staat. Neem het aantal inches van je tv en vermenigvuldig dit met vijf. Zoveel centimeter moet je van je tv af zitten voor de beste kijkervaring. Meet op hoe hoog jouw ooghoogte is wanneer je zit in zithoek. Jouw tv moet zo hangen, dat een derde van het scherm vanaf boven gezien, precies in jouw blikveld valt.

De juiste kijkhoek

Idealiter zit je precies recht voor je tv, maar zeker als je met meerdere mensen samenwoont, is dit niet altijd mogelijk. Ga in dat geval voor een tv met een goede kijkhoek, zoals een QLED-tv. Deze geeft het beeld ook goed weer wanneer je vanaf de zijkant naar het scherm kijkt.

Geluid

Wanneer je nog niet helemaal tevreden bent met de geluidskwaliteit van je tv, kun je altijd zelf het heft in handen nemen om daar verandering in aan te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld een soundbar kopen, die je onder het beeldscherm van je tv kunt plaatsen voor een betere geluidskwaliteit, of je kunt een stereo-installatie aansluiten op je tv. Als je dan het licht dimt, heb je echt het gevoel dat je in een bioscoop zit.

Lichtinval

Kies voor een plek in de ruimte waar gedurende de momenten op de dag dat jij tv kijkt, geen zonlicht in de zithoek valt. Heb jij een kleine woonkamer en is deze plek onmogelijk te vinden? In dat geval is het een goed idee om te investeren in goede zonwering. Rolluiken verduisteren het allerbest, maar ook lamellen of een zonnescherm zijn prima oplossingen om geen last te hebben van de zon.

Verlichting

Hoe leuk is het om bij jou in huis toch een beetje een bioscoop sfeer te kunnen creëren? Een film kijken in het pikkedonker is misschien een beetje heftig (en volgens sommigen ook niet zo goed voor je ogen), maar het is wel leuk om te investeren in voldoende sfeerverlichting en eventueel te kijken of je op zoek kan gaan naar een mooie plafondlamp met dimfunctie. Ook kaarsen of een leuke lichtslinger aan de muur kunnen ontzettend veel sfeer brengen tijdens jouw geliefde filmavondje.

Comfort

Tot slot wil je het je tijdens het kijken van de film natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken. Dat begint natuurlijk met fijne banken en eventueel een lekkere luie stoel, maar je kunt met kussentjes en lekkere fleece dekens nog bijdragen aan extra comfort.

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart