De kinderkamer inrichten: zo maak je het nog speelser!

Als je de kinderkamer gaat inrichten, zijn er een aantal praktische dingen om je mee bezig te houden. Zo ga je een kinderbed kopen met een passend dekbed en kussen, zorg je voor voldoende opbergruimte voor kleding en speelgoed en ga je eventueel op zoek naar een bureau en bureaustoel als je kind op de leeftijd komt dat hij huiswerk moet gaan maken. Maar het inrichten van de kinderkamer geeft je natuurlijk ook de kans om er een leuk, inspirerend geheel van te maken. Door speelse elementen toe te voegen of bijvoorbeeld voor een bijzonder thema te kiezen, kun je de fantasie van je kind prikkelen en zo zelfs de creativiteit bevorderen. Dus, haal het kind in jezelf naar boven en lees hier hoe je de kinderkamer nog speelser in kunt richten!

Een bed met iets extra’s

Een leuke manier om een speels element aan de kinderkamer toe te voegen, is met een speciaal bed. Op eurobedden.nl zie je bijvoorbeeld halfhoogslapers met glijbaan. Door al glijdend uit bed te komen, zal je kind ‘s ochtends gegarandeerd vrolijk opstaan! Denk ook aan andere manieren om het bed iets extra’s mee te geven, bijvoorbeeld met een touw waar je kind in kan klimmen om het bed in te komen. Of ga voor een hoogslaper waaronder je een speciaal plekje kunt creëren, zoals een speelhoek. Span bijvoorbeeld doek vanaf het bed om er een tent van te maken, waar de kinderen in kunnen spelen, lezen of kamperen. Of hang er gordijnen aan om er een heus podium van te maken. Zo maak je van een simpel bed een speelse plek waar je kinderen shows aan elkaar op kunnen voeren.

Een themakamer

Door een thema te kiezen voor de kinderkamer, kun je je kind in een wereld onderdompelen waarin dromen uitkomen en fantasieën werkelijkheid worden. Wordt jouw kind dolenthousiast van sprookjes over ridders en draken? Met behang met een baksteenpatroon, een grote groene draak op de muur en misschien wel een stoere ridderhelm ter decoratie, waant hij zich thuis in een heus kasteel. Of is je kind dol op dieren uit de jungle? Kies dan voor aardse kleuren op de muren, planten met grote groene bladeren, een touw in de vorm van een liaan om aan te klimmen en natuurlijk zijn favoriete knuffeldieren.

Vraag hulp aan je kind!

Voor verrassende ideeën waar je zelf misschien nooit op zou komen, raadpleeg je natuurlijk het beste je eigen kind! Kinderen denken van nature ‘outside the box’, dus waar kun je nu beter inspiratie vandaan halen voor een originele, speelse kinderkamer dan van henzelf! Misschien ziet hij zichzelf elke avond wel wegdromen onder een schitterende sterrenhemel, waardoor jij op het idee komt om het plafond donkerblauw te verven en van gouden glitters te voorzien. Of haal je buiten naar binnen door in de kinderkamer samen een hut te bouwen, inclusief houten planken, takken en (nep)bladeren. Laat je creativiteit de vrije loop en zorg zo voor een speelse kinderkamer!

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart