De badkamer schoonmaken: welke producten heb je echt nodig?

Het is hoogstwaarschijnlijk niet je favoriete klusje, het schoonmaken van de badkamer. Maar met de juiste middelen, zoals een goede badkamerreiniger, microvezeldoek en wisser kom je al een heel eind. Vooral als je het structureel een beetje bijhoudt en tijdig onderhoud pleegt als een klusje een keer wat extra aandacht nodig heeft. Er zijn inmiddels echter zoveel soorten schoonmaakmiddelen, reinigingsapparaten en andere badkamerproducten op de markt, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Neem dan onderstaande tips door en er staan voortaan geen overbodige flessen meer in je gootsteenkastje.

Dagelijkse reiniging

Voor de structurele reiniging van je badkamer, kun je het beste kiezen voor neutrale middelen. Zeker als je wekelijks of zelfs dagelijks met een sopje door de badkamer gaat, is het niet nodig om agressieve middelen in te zetten. Chemische reinigers bevatten vaak schuurmiddelen en kunnen onherstelbare schade aan tegels en voegen aanrichten. Je wilt natuurlijk geen blijvende vlekken of krassen veroorzaken, zeker als het niet nodig is. Kies voor het bijhouden van je badkamer dan ook voor oplosbare schoonmaakmiddelen die je badkamer zo min mogelijk aantasten. Als je snel last hebt van kalk in de badkamer, kun je voor kalkgevoelige oppervlakken een anti-kalkreiniger aan je routine toevoegen zoals azijn.

Onderhoud

Ook als je je badkamer regelmatig reinigt, kun je in de loop van de tijd te maken krijgen met specifieke problemen, zoals schimmel, kalk of een verstopte gootsteen. Dit hoeft niet te betekenen dat je je badkamer niet goed hebt schoongemaakt, maar is door dagelijks gebruik, problemen met de ventilatie en het gebruik van doucheproducten soms onvermijdelijk. Dat is echter wel vaak een goed moment om grover geschut in te zetten en bijvoorbeeld bij HG op zoek te gaan naar een middel dat specifiek ingaat op het probleem. Blijf je last houden van een verstopte gootsteen of komt de schimmel op een bepaalde plek steeds terug? Dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar de kern van het probleem en bijvoorbeeld de ventilatie aan te pakken.

Hulpmiddelen

Voor het schoonmaken van je badkamer, heb je naast een mild schoonmaakproduct en eventueel een specifiek middel voor het onderhoud niet veel hulpmiddelen nodig. Een goede schoonmaakdoek van bijvoorbeeld microvezel is geschikt voor de meeste oppervlakken en maken dure stoomreinigers, roterende borstels en andere apparaten in veel gevallen overbodig. Ze kunnen het je natuurlijk wel makkelijker maken, maar kijk wel of je het echt nodig hebt en ook echt gebruikt. Voor een glazen douchewand is een trekker geen overbodige luxe en die berg je makkelijk weer op. Dus ga eens kritisch door je verzameling reinigingsproducten voor de badkamer, met deze tips kom je er wel!

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart