De aanschaf van een nieuw huis: kies een goede verzekering

Heb je net een huis gekocht? Hoewel je waarschijnlijk al een hele zoektocht achter de rug hebt, is het handig om nog even door te zoeken, maar dan naar een goede woonverzekering. Door een verzekering af te sluiten die bij jou past, ben je beschermd tegen financiële verrassingen en risico’s. Met de volgende drie tips kun je een goede verzekering kiezen die past bij jouw woonsituatie.

Tip 1: kijk naar je eisen

De eerste tip is om heel goed te kijken naar wat je precies nodig hebt. Hierbij is het handig om te beginnen met het bekijken van hoe risicovol jouw woning is. Woon je bijvoorbeeld in een gebied waar aardbevingen of extreem weer vaak voorkomen? Dan kan het slim zijn om voor aanvullende dekkingen te gaan, die niet standaard in de basisverzekering zitten. Zo kun je een losse aardbevingsverzekering of overstromingsverzekering afsluiten. Vervolgens kun je de waarde van jouw spullen inschatten. Hierbij kijk je naar de waarde van het koophuis zelf, maar ook alle meubels, apparaten en andere spullen die je in huis hebt. Zo weet je hoe hoog het verzekerde bedrag ongeveer moet zijn. Je kunt dit eventueel ook laten taxeren, wanneer je echt niet weet wat het huis ongeveer zou moeten kosten.

Tip 2: vergelijk het aanbod goed

De volgende tip is om het aanbod goed te vergelijken. Omdat er een behoorlijk aantal verzekeringsmaatschappijen zijn, worden er ook verschillende verzekeringen tegen verschillende prijzen aangeboden. Het kan dus zeker de moeite zijn om je hier goed in te verdiepen en de offertes van verschillende verzekeringsmaatschappijen goed te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de premie van de verzekering, maar zeker ook op de dekkingsvoorwaarden. Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent van wat er wel en niet gedekt wordt door de polis. Sommige polissen sluiten namelijk bepaalde dingen buiten, waardoor je aanvullende verzekeringen moet afsluiten en de prijs alsnog hoger uitvalt. De laatste factor die je goed met elkaar moet vergelijken is de klantenservice. Een goede klantenservice maakt het indienen van claims namelijk een stuk makkelijker en dat is een belangrijke factor wanneer je een verzekering uitkiest. Lees dus de recensies en ga na of de verzekeringsmaatschappij een goede reputatie heeft.

Tip 3: makkelijk besparen op de verzekering

De laatste tip is om slim om te gaan met het verzekeren en op die manier kosten te besparen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen risico verlagen. Dit is een vooraf afgesproken bedrag dat je zelf betaalt bij schade, voordat de verzekering het gaat betalen. Een hoger eigen risico zorgt voor een lagere premie. Reken dus goed uit wat je zou kunnen besparen en of dit het risico waard is. Een andere manier om te besparen is door te bundelen. Door meerdere verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten, kun je in veel gevallen kortingen krijgen. Zo heb je een interessante deal voor je woonverzekering en autoverzekering samen.

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart