Alle ins en outs rondom een tuinrenovatie

Is jouw tuin ook wel toe aan wat nieuws? Misschien ben je uitgekeken op de stenen of beplanting die je hebt liggen, of wil je een tuinhuisje of veranda. Wat je ook wilt veranderen, een tuinrenovatie is altijd een goed idee. Er komt best een hoop kijken bij het renoveren van de tuin. Je kunt het zelf doen, maar je kunt het ook door een hovenier laten doen. Ook het ontwerpen van de tuin kun je aan een specialist overlaten, zodat de tuin helemaal naar wens wordt. Hier hangt natuurlijk wel een wat hoger prijskaartje aan. Benieuwd naar waar je aan moet denken bij het renoveren van de tuin en wat het ongeveer gaat kosten? In dit artikel lees je er alles over.

De kosten van een tuinrenovatie

De kosten van het (laten) renoveren van je tuin kan enorm variëren. Het hangt dan ook heel erg af van de keuzes die je maakt. Je kunt natuurlijk een hele dure kunsthaag kopen, maar je kunt er ook een kopen bij bedrijven zoals Kunsthaagvoordeel. Zo heb je dezelfde kwaliteit, voor een lagere prijs. Daarbij is gras goedkoper dan stenen en zal de aanbouw van een veranda of het laten neerzetten van een tuinhuis de renovatie ook een stuk duurder maken. Met een klein budget kun je dus beter kiezen voor wat minder luxe, terwijl je met een groot budget helemaal los kunt gaan. Gemiddeld gezien kun je voor een nieuwe tuin tussen de €50 tot €100 rekenen per vierkante meter.

Besparen op het renoveren van de tuin

De gemiddelde kosten van het laten renoveren van de tuin zijn dus best hoog. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te besparen op de aanleg van een tuin. Te beginnen bij het wel of niet inhuren van een hovenier. Uiteraard valt de prijs hoger uit wanneer je wel voor een hovenier kiest. Wanneer je wel voor een hovenier kiest, kun je besparen door zelf de materialen aan te leveren. Wanneer je niet voor een hovenier kiest, kun je kiezen voor goedkope beplanting om meer te kunnen besparen. Ook de keuze voor een onderhoudsvrije tuin helpt in het besparen van de kosten, vooral wanneer het om tuinonderhoud gaat.

Zelf de tuin ontwerpen

Je kunt natuurlijk een hovenier aannemen om de tuin te ontwerpen, maar wanneer je een wat kleiner budget hebt, is het interessanter om het zelf te doen. Maar waar moet je eigenlijk op letten? Maak ten eerste een moodboard, zodat je inspiratie op kunt doen. Daarna kun je de gewilde inrichting gaan tekenen. Teken de begroeiing en borders, de afscheiding en het terras. Let hierbij op de stand van de zon, zodat je terras in ieder geval een gedeelte van de dag lekker in de zon ligt. Je kunt er ook voor kiezen om een vijver aan te leggen. Let er hierbij wel op dat een vijver best wat onderhoud vergt. Let als laatste op de verlichting in de tuin. Je wilt natuurlijk dat er goede verlichting is, maar het moet ook niet te fel zijn. Door voor warme kleuren licht te kiezen en deze vooral laag te plaatsen, kun je meer sfeer creëren. Hopelijk kun je met deze informatie voorruit!

Inhoud
wonenmetlef.nl
Logo
Shopping cart