Menu
0

Recente Blogberichten

  • YAY, DE HUISMUTS SHOPT BIJ WONENMETLEF.NL

    Heb jij de toffe items die Rachel van de Huismuts heeft uitgekozen voor de home make-overs al gezien? Nee? Niet getreurd! Bekijk ze allemaal in deze blog!

  • SNURK | THE MAKING OFF

    Waar denk je aan als je aan het merk Snurk denkt? Dan denk je natuurlijk aan heerlijk, zacht beddengoed met te gekke printjes erop! Niet zomaar printjes... nee... ze zijn haast niet van echt te onderscheiden. En wij gaan nu aan je verklappen hoe dat komt!

  • ZONDAG IS WASDAG

    Zondag is wasdag. Alles weer lekker schoon de kast in. Met deze tips maak je van een wasdag een feest!

  • BLUE MONDAY

    Je ontkomt er niet aan… vandaag, op maandag 15 januari 2018, is het weer de meest depri-dag van het jaar: BLUE MONDAY. Goede voornemens vallen in het water en het duurt nog zoooo lang voordat het mooi weer wordt.

  • ROMANCE 2.0

    Ik vind het heerlijk om te kijken naar een romantische comedy of all you need is love. Bij mij thuis vind je dan ook overal kaarsjes en zachte kussens en plaidjes om in weg te kruipen. Ik geef het toe: I’m a hopeless romantic!

Love food

  • 30 august 2017
  • |Geschreven door Michelle

Het is tijd voor een frisse start na een zomer vol met cheat days, het gezonde leven moet weer opgepakt worden. Een heerlijke lunch voor naar het werk? Of een goedvullende gezonde maaltijd voor in de avond. Met onze collectie komt jouw keuken niks te kort!

Het gezonde recept dat als lunch en avondmaaltijd geserveerd kan worden:


speltpasta met geroosterde tomaatjes


Ingrediënten


100ml olijfolie
Zeezout naar smaak
200-250g spelt- boekweit pasta ( penne )
15 zongedroogde tomaatjes
2 tenen knoflook, gepeld
Een paar takjes verse tijm
25g pijnboompitten
Een flinke handvol verse bladspinazie
Feta,hoeveelheid naar smaak
250g cherrytomaatjes



Wat maakt het gezond? De truc is dat we boekweit- of spelt pasta gebruiken. Het is veel gezonder dan de standaard witte tarwepasta. Een hit als je snel wat op tafel wilt zetten en… wat inslaat als een bom! Normaal gesproken zijn pastagerechten vrij voorspelbaar, maar deze heeft een geheel eigen smaak en is bovendien super lekker.

Lets get started!

Verwarm de oven voor op 180 celcius. Halveer de cherry tomaatjes op een snijplank leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en zeezout. Laat ze minstens 30-45 minuten in de oven tot ze mooi diep kleuren en beginnen te verschrompelen.

Breng voor de pasta ruim water aan de kook in een pan en strooi er zout in. Maak in de tussentijd de tomatenpesto ( saus ). Meng de zongedroogde tomaatjes met de knoflooktenen, 80 ml olijfolie, een snufje zout en wat tijmblaadjes, pureer het in een vijzel voeg hier na de pijnboompitten toe en pulseer nog een paar maal, maar niet te veel want de pitten moeten een beetje structuur behouden.

Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet de pasta af, ( vang een kopje kokend water, voor de pesto. ) Om de pesto wat meer volume te geven, dunnen we hem in met een klein beetje kokend water. Doe driekwart van de pesto in de pasta pan en doe de penne erin terug. Schep de pasta goed om, zodat de pesto goed binnenin de buisjes gaat zitten. Hussel er nog een flinke scheut olijfolie en eventueel zout door. Druppel de overgebleven tomatenpesto erover en verkruimel de fetakaas naar smaak over de borden. Verdeel de geroosterde tomaatjes er vervolgens over en bestrooi met wat extra geroosterde pijnboompitten. Serveer direct of pak het in en hou het koel in onze Nicolas Vahè coolbag.




Heb je het recept gemaakt?

Laat het ons weten hoe je het vindt!
Deel jouw foto op instagram met #foodmetlef. Enjoy!

Groetjes,

Michelle

REAGEER OOK!

PLAATS REACTIE Your email address will not be published
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »