Menu
0

Recente Blogberichten

Een Griekse bries door je interieur

  • 9 october 2019
  • |Geschreven door Simone

Oh Griekenland, oh Griekenland, wat was het fijn bij jou. ♥

Half september gingen we met onze familie er nog even tussenuit om wat laatste zonnestralen op te vangen. En ik zou ik niet zijn, om ook gelijk even wat interieur inspiratie op te snuiven bij ons prachtige hotel, tijdens onze uitstapjes, het shoppen en fijne hapjes uit eten. ;)

 

 

Grieks interieurwindje gesignaleerd! 

Wel grappig, want voordat we op vakantie gingen bezochten we de Maison et Objet beurs in Parijs, waar we eigenlijk al best wat Griekse interieurvibes meekregen o.a. bij onze merken HK-living en Ferm Living

 

 

Toevallig erna ook nog zelf naar Kreta en dus dacht ik .. misschien wel leuk om dit in een blog met jullie te delen. Ik hoor je denken... 

 

Ja leuk, maar echt niet voor thuis. Beetje fout misschien zelfs. Ik snap je. Je hoeft je huis ook niet volledig onder te dompelen met blauwe shutters, druivenranken, blote Griekse mannen (hm ok, dit hoeft dan weer niet per se iets negatiefs te zijn haha) of vrouwen, witte kitscherige zuilen en alles in het blauw en wit.. nee, nee ..

Tuurlijk. Er mag heus wel wat léf bij komen kijken. Alleen denk ik dat met dit soort thema's het sleutelwoord "subtiel" is, oftewel ook de titel van mijn blog: "Een Griekse bries door je interieur".  

Tip van Flip. Als je trouwens op de afbeeldingen klikt, dan kom je gelijk bij het betreffende item uit in de shop. 

 

Blauw en wit

Een beetje voor de hand liggend misschien, maar toch heel mooi. Veel wit, met (helder)blauwe accenten. Als je de basis licht houdt met witte en/of beige muren, dan kun je vrij gemakkelijk deze kleur blauw toevoegen. 

 

WOW, al dat touw 

In veel eettentjes viel me op dat ze het wit en blauw veelal combineren met lampen en/of accessoires van (vissers)touw. Dit maakt het allemaal even net iets warmer en geeft natuurlijk ook een knipoog naar de vissers, de mooie zee, gezellige baaitjes en het heerlijke klimaat. 

 

 

Riet, jute, houten kralen, webbing in je interieur

Riet combineer je weer heel makkelijk met "touw". Wat dacht je van die grote witte, ronde joekel lampen van handgevlochten riet. Deze hanglampen maken het sfeertje helemaal af. Luchtig en fris. Of bijvoorbeeld verschillende soorten rieten windlichten bij elkaar tegen een witte achtergrond. Zo sfeervol. De beige/ zandkleurige tinten van touw, jute, riet, kralen en webbing zijn min of meer hetzelfde, maar omdat je gebruikmaakt van een mix van verschillende materialen wordt het geheel niet saai, maar juist speels! 

 

 

Webbing - in combinatie met licht hout

Neem ook eens een kijkje bij onze Shop Op Thema: webbing. Webbing is riet wat op een speciale manier wordt gevlochten en vervolgens verwerkt in meubels. Echt prachtig. 

 

Aarde- en terracotta tinten

We hebben wit, een beetje blauw en zandkleurige materialen gehad. Deze combi kun je compleet maken met aardetinten en dan met name terracotta en zalm. Zo geef je het geheel een moderne en eigentijdse touch. 

 

 

Vrienden uit de zee

Om nog een beetje vast te houden aan je vakantiegevoel, is toevoegen van moois uit de zee ook zeker een aanrader. Mooi gepresenteerd in je vitrinekast bijvoorbeeld (behalve dat kleed dan :p).   

 

ALL YOU CAN GREEK

Met alle bovengenoemde items, materialen en/of kleuren heb je best een aardig Grieks sfeertje te pakken, maar hoeft het niet heel dominant aanwezig te zijn. Wil je het nét even iets steviger doorvoeren, dan hebben we deze te gekke, typisch Griekse items voor je geselecteerd. 

 

 

Ik hoop dat ik je zo wat inspiratie heb kunnen geven! 

 

Succes en mocht je nog naar Griekenland gaan,

neem dan het zonnetje weer lekker mee terug naar Nederland.

 

Mijn dank is groot. ;-)

 

Groetjes, 

Simone

wonenmetlef.nl 

 

 

REAGEER OOK!

PLAATS REACTIE Your email address will not be published
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »