Recept: een overheerlijke Pokébowl!
Hmmmm, zo'n kleurrijke Pokébowl is weer eens wat anders dan een boterham met kaas! Dit recept is geserveerd in de mooie Toppu kom van OYOY en hebben wij gespot in de Margriet. Té lekker om niet met jullie te delen.

Wat heb je nodig?
(4 personen)
- 250 gr gemengde quinoa
- 1 (roze) grapefruit
- 100 gr bimi
- 4 el sushigember (potje)
- 2,5 el milde olijfolie
- sap van een halve citroen
- ± 100 gr gemengde rode, gele en oranje kerstomatenmix
- 300 gr gerookte kip, in plakjes
- 100 gr verse gedopte edamame bonen
- 50 gr geroosterde gezouten amandelen, grof gehakt
- zwart sesamzaad
Let's go!
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het helemaal afkoelen.
- Schil intussen de grapefruit dik zodat ook het witte gedeelte van de schil wordt weggesneden.
- Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
- Kook de bimi in ruim kokend water in 2-3 min. beetgaar.
- Spoel de bimi koud af en laat uitlekken.
- Pureer 3 el van de sushigember met 2 el van het nat uit het potje, de olie, het citroensap en 3 rode kerstomaten tot een dressing.
- Snijd de rest van de tomaten doormidden.
- Verdeel de quinoa over vier kommen en leg de grapefruit, de kip, bimi, tomaten en edamame er in 'groepjes' op.
- Bestrooi met de amandelen en het sesamzaad.
- Lepel er wat dressing over en geef de rest er apart bij.
Je shopt de toffe kommen en schalen uit de Toppu collectie van OYOY hier!
Bereidingstijd: ± 15 min + afkoelen quinoa.
Bron: Margriet